Tietoa rottingista

Rottinki on luonnossa kasvava köynnöskasvi, joka kuuluu palmuperheeseen. Sen työstäminen huonekaluksi on aikaa vievää ja vaatii tarkkaa käsityötaitoa. Jokainen rottinkiesine ja huonekalu tehdään alusta loppuun käsityönä. Rottinki on ekologinen, käytännöllinen ja ajaton materiaali.

Odoo • Image and Text

Moni 70-luvulla syntynyt muistaa rottinkiset lumikenkätuolit lapsuudenkodistaan tai sukulaisensa olohuoneesta - ja haluaa sellaisen nyt myös omaan kotiinsa. Yksi syy rottingin kestosuosioon ja trendikkyyteen on nostalgian lisäksi sen ajattomuus ja helppous: rottingista valmistetut kalusteet ovat ilmavia, kevyitä ja helposti siirrettäviä. Oikein pidettynä ne kestävät äidiltä tyttärelle ja vielä pidempäänkin.

Nykypäivänä on vaikea kuvitella trendituotetta, joka ei olisi myös ekologinen. Rottinki on sitä monessakin mielessä: se on luonnonmateriaali, jonka keruu suoritetaan käsin ilman luontoa vahingoittavia koneita. Rottingin keruu ja tuotteiden valmistaminen käsityönä myös työllistää ihmisiä Indonesiassa ja ennaltaehkäisee osaltaan köyhyyttä. Koska rottinki tarvitsee kasvaakseen puita ympärilleen, rottingin keräys kannustaa Maailman luonnonsäätiön mukaan paikallisia ihmisiä säilyttämään sademetsät hakkuiden sijaan.

Kaunis luonnonmateriaali

Nyt suositaan luonnonmateriaaleista tehtyjä tuotteita niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Lumikenkätuolit, riippukeinut ja rottinkiset sisustusesineet ovat suuressa huudossa.

Rottingin ominaisuuksiin kuuluvat värivaihtelut ja tummemmat kohdat. Kasvuvaiheesta johtuvat vuosirenkaat näkyvät istuinosan ja selkänojan piiskarottingeissa tummina kohtina. Nämä pienet värivaihtelut ja käsityön jälki tekevät jokaisesta rottinkituotteesta yksilöllisen.  

Mikä rottinki?

  • Rottinkipalmu (calamus) on trooppinen kiipijäkasvi
  • Sitä kasvaa Afrikan, Aasian ja Australaasian trooppisissa osissa
  • Rottinki tarvitsee ympärilleen puita, minkä vuoksi se kannustaa paikallisia säästämään sademetsiä hakkuiden sijaan
  • Rottinki tykkää kosteudesta ja kestää lämpotilan vaihteluita, mutta sateeseen sitä ei pidä jättää 

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Valmistatteko rottinkikalusteita?

Ovatko tuotteenne kotimaisia?


Meiltä kysytään usein ovatko tuotteemme Suomessa tehtyjä. Yrityksen perustamisesta eli vuodesta 1967 aina vuoteen 1986 asti Parolan Rottinki valmisti itse Suomessa kaikki myymänsä rottinkikalusteet. Vuonna 1986 rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia kuitenkin lopetti yllättäin pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan tukea oman maansa työllisyyttä.

Tällä hetkellä Parolan Rottingissa ei enää valmisteta rottinkihuonekaluja, mutta osallistumme edelleen tuotteiden suunnitteluun. Meiltä vieraillaan säännöllisesti tuotteiden valmistusmaassa Indonesiassa ja varmistutaan, että työskentelyolosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja. Moni klassikoistamme, kuten Riippukeinu, on yrityksen perustajan Aulis Herrasen suunnittelemia.

Yli 50 vuoden kokemuksemme rottingista varmistaa sen, että meillä on materiaalista ainutlaatuinen tuntemus. Kun ostat Parolan Rottingin riippukeinun tai lumikenkätuolin, voit varmistua siitä, että saat kestävän ja taidolla valmistetun tuotteen. Aidon ja oikean Parolan Rottingin tuotteen tunnistat tuotteessa olevasta metallilaatasta.