Rottingista

Rottinki on ekologinen, käytännöllinen ja ajaton materiaali. Yli 50 vuoden kokemuksemme rottingista varmistaa sen, että meillä on materiaalista ainutlaatuinen tuntemus. Kun ostat Parolan Rottingin riippukeinun tai lumikenkätuolin, voit varmistua siitä, että saat kestävän ja taidolla valmistetun tuotteen. Aidon ja oikean Parolan Rottingin tuotteen tunnistat tuotteessa olevasta Parolan-metallilaatasta.

Rottinki on luonnonmateriaali

Rottinki on luonnonmateriaali

Rottinkipalmu (Calameae) on luonnossa kasvava kiipijäkasvi, jota esiintyy Afrikan, Aasian ja Australaasiaan trooppisissa osissa. Rottingin ominaisuuksiin kuuluu värivaihtelut ja tummemmat kohdat. Kasvuvaiheesta johtuvat vuosirenkaat näkyvät istuinosan ja selkänojanpiiskatottingeissa tummina kohtina. Nämä pienet värivaihtelut ja käsityön jälki tekevät jokaisesta rottinkituotteesta yksilöllisen.

Rottinki on ekologinen

Materiaalina rottinki on monessa mielessä ekologinen. Ensinnäkin köynnöskasvi tarvitsee menestyäkseen puita ympärilleen, mikä kannustaa paikallisia säästämään sademetsiähakkuilta (lähde: Maailman luonnonsäätiö). Lisäksi kasvin keruu suoritetaan aina käsin ilman ekosysteemia vahingoittavia koneita. Suurin ekoteko on toki pitkäikäisyys: oikein pidettynä rottinkituotteet kestävät äidiltä tyttärelle ja vielä pidempäänkin.

Rottinki on ekologinen
Rottinkituotteiden valmistus ehkäisee köyhyyttä

Rottinkituotteiden valmistus ehkäisee köyhyyttä


Rottingin keruu ja tuotteiden valmistaminen käsityönä työllistää ihmisiä Indonesiassa ja ennaltaehkäisee osaltaan köyhyyttä. Vaikka tuotteitamme suunnitellaan yhä Suomessa, rottinkituotteiden valmistus Parolassa lopetettiin vuonna 1986, kun rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia lopetti yllättäen pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan nimenomaan tukea maansa työllisyyttä. Vierailemme säännöllisesti tuotteiden valmistusmaassa Indonesiassa varmistaaksemme, että työskentelyolosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja.

Rottinkituotteet jatkavat käsityöperinnettä

Jokainen rottinkiesine ja -huonekalu tehdään alusta loppuun käsityönä. Rottingin työstäminen huonekaluksi on aikaa vievää ja vaatii tarkkaa käsityötaitoa. Mikäli rottinkikalusteesi kaipaa korjausta, suosittelemme  Annansilmät-Aittaa Helsingissä tai Sokevan verkostosta löytyviä taitavia käsityöläisiä.

Rottinkituotteet jatkavat käsityöperinnettä
Rottinki on käytännöllinen

Rottinki on käytännöllinen

Rottinkikalusteet ovat ilmavia, kevyitä ja helposti siirrettäviä. Tekstiilien avulla niiden ilmettä on myös helppo vaihdella miljöön, vuodenajan, käyttäjän tai vaikka mielialansa mukaan. Taipuisa materiaali joustaa ja antaa periksi ihanasti, minkä vuoksi rottingista saa oivia kalusteita nimenomaan istumiseen, mutta huonoja kiipeilyyn. Ethän siis nouse seisomaan rottinkikalusteille? Koska kyseessä on trooppinen puulaji, tykkää rottinki kosteudesta. Sateeseen sitä ei kuitenkaan sovi jättää. Rottinki kestää myös lämpötilan vaihteluita hyvin, mutta liian kauan liian kuivassa ja kaveri voi napsahtaa. (Rottinki taitaa jakaa tämän luonteenpiirteen meidän suomalaisten kanssa, vai mitä?)