Hoito-ohjeet

Kaikki rottinkikalusteemme on valmistettu käsityönä. Rottinkikalusteet ovat yksilöllisiä, luonnonmateriaalista tehtyjä tuotteita, joissa on mm. raaka-aineen väristä ja paksuudesta johtuvia eroja.

Parolan® Rottinki aito ja oikea riippukeinu Klassikko

Hoito-ohjeet


Puhdistus
Rottinkihuonekalun hoitamiseen riittää imurointi ja tarvittaessa kostealla pyyhkiminen. Imurointi onnistuu parhaiten kalusteharjasuuttimella. Aika ajoin rottinkikaluste olisi hyvä pyyhkiä kostealla imukykyisellä rätillä, jotta mahdollinen lika ei pääse pinttymään sen pinnalle. Kevyemmässä pyyhkäisyssä riittää pelkkä vesi; tarvittaessa veteen voi lisätä tipan mietoa, mielellään luonnon omista pesevistä ainesosista koostuvaa pesuainetta (kuten mäntysuopaa tai Marseille-saippuaa).

Lämpötila ja kosteus

Koska kyseessä on trooppinen puulaji, tykkää rottinki kosteudesta. Niinpä rottinkikalusteet sopivat sisätilojen lisäksi loistavasti myös katetuille terasseille ja parvekkeille. Taivasalle sateen tai paahtavan auringon armoille rottinkikalusteita ei kuitenkaan sovi jättää, sillä veden ja lämmön yhdistelmä voi olla rottingille vahingollista ja aiheuttaa halkeilua sekä pinnan harmaantumista ja ravistumista.
Rottinki kestää lämpötilan vaihteluita hyvin, ei ole pakkasesta moksiskaan ja talvehtii kylmyyden puolesta mukavasti, kunhan tuote on suojattu lumelta/sateelta. Liian lähelle lämmönlähdettä, kuten patteria tai tulisijaa, ei rottinkirakastaan kannata sijoittaa –  liian kauan liian kuivassa ja kaveri voi napsahtaa (rottinki taitaa jakaa tämän luonteenpiirteen meidän suomalaisten kanssa, vai mitä?). Rutikuivana nauhasidokset tai kalusteen muut pienemmät osat saattavat alkaa käytössä katkeilla.

Paino

Taipuisa materiaali joustaa ja antaa periksi ihanasti, minkä vuoksi rottingista saa oivia kalusteita etenkin istumiseen, mutta huonoja kiipeilyyn. Ethän siis nouse seisomaan rottinkikalusteille! Noudata varovaisuutta myös rottinkirakastasi siirrellessäsi, sillä kuten arvata saattaa, tuotteen punos voi mennä poikki tai murtua, jos se osuu voimalla terävään esineeseen. Rottinkituoleille ja riippukeinuille suositeltava painoraja on 90 kg.